Categorie: Nieuws
september 25, 2017

 

DKQqRY6WkAE9Z37

 

De Week tegen de Eenzaamheid is van start gegaan (21-09/01-10) en Sensoorvrijwilligers zijn aanwezig op bijna 100 (!) Albert Heijn vestigingen. Om te luisteren, te verbinden en te inspireren. Met behulp van gespreksstarters in de vorm van placemats en vlaggetjes met prikkelende vragen.  Alvast heel hartelijk dank voor jullie deelname aan deze actie!

Categorie: Nieuws
juni 19, 2017

Wil je graag luisterend oog bieden aan sociaal geïsoleerde mensen? Heb je affiniteit met chatten en ben je 3 uur per week beschikbaar?

Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De volgende chattraining staat gepland op 7,21 september en 5 oktober (3 halve dagen 9.30- 12.30). Trainingslocatie is Amersfoort.

Voor meer informatie kijk op www.hetluisterendoog.nl vrijwilliger worden.

IMG 8648 300x200

Categorie: Nieuws
maart 20, 2017

Het chatten gaf me een gevoel van opluchting en dat gevoel wilde ik vaker hebbenHet chatten gaf me een gevoel van opluchting en dat gevoel wilde ik vaker hebbenOp een waterkoude dag ga ik op bezoek bij Linde, een van de eerste mensen die haar verhaal kwam doen op de anonieme chat van Het Luisterend Oog. Voordat we naar binnen gaan lopen we door de rommelige, open liggende voortuin. “Mooi, he?”, zegt Linde. Ik stamel iets van “ja, eh.. zeker”. Eenmaal binnengekomen worden we verwelkomd door katten, een gerbil en een jonge, zwart glanzende hond. “Diva komt van een particuliere fokker van duitse herders, maar later bleek dat de labrador van drie huizen verderop ook een paar nachten achter het hek is geweest. Iedereen die een pup had besteld had afgezegd, maar ik kon dat niet. Ik ga dan niet zeggen, omdat je geen duitse herder bent ben je niet goed genoeg.”, vertelt Linde. Ondertussen piept haar telefoon voor de honderdste keer. “God wat een drukte jongens.”

Lees verder
Categorie: Nieuws
februari 27, 2017

Het Luisterend Oog (HLO) is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Jaarlijks voeren onze vrijwilligers zo’n 10.000 chatgesprekken met deelnemers die behoefte hebben aan contact, iets persoonlijks willen delen, of iemand nodig hebben die hen kan helpen om dingen op een rijtje te zetten. Vandaag spreek ik Sandor de Munck, sinds 2012 vrijwilliger bij Het Luisterend Oog over zijn ervaringen.

Lees verder
Categorie: Blog Serge
december 29, 2016

Bij Humanitas kon ik mijn ei kwijt en werd er niks met mijn gegevens gedaan“In de tijd dat ik me voor een chat bij Het Luisterend Oog aanmeldde kreeg ik ook therapie. Dat werkte niet, omdat ik me had afgesloten en in de war was. Toch voelde ik nog wel ergens de urge: ‘ik wil graag dat iemand even naar me luistert en met me praat’. Ik denk dat ik me toen heel eenzaam en niet begrepen voelde. Ik vond het moeilijk om contact te maken met mensen, maar wilde het wel. Het klinkt misschien heel stom, maar een computer is dan wel een goede oplossing. Ik praat sowieso niet zo makkelijk en als ik dat dan doe wil ik het anoniem doen, want ik schaam me en ik wil niet dat mensen weten wat er met me aan de hand is. Bij Humanitas kon ik mijn ei kwijt en werd er niks met mijn gegevens gedaan. Niemand kan er achter komen.”

Lees verder